De AIOS

De Jonge Specialist

De Jonge Specialist is de zelfstandige beroepsvereniging voor aios, ontstaan uit de fusie tussen De Jonge Orde en de LVAG. De Jonge Specialist staat voor één gezamenlijke aios-stem op landelijk niveau, een sterke onderhandelingspositie voor alle aios en het initiëren, coördineren en stimuleren van initiatieven ter bewaking en verbetering van de opleiding. Het is de bedoeling dat alle AIOS oogheelkunde lid worden van DJS. De kosten kunnen bij je afdeling worden gedeclareerd. Kijk hier voor meer informatie. 

Specialisten Opleiding op Maat

Op deze website vind je informatie over de verschillende mogelijkheden om de duur van de medische opleidingstrajecten af te stemmen op de individuele aios

Nederlands Oogheelkundig Gezelschap

Met ingang van je opleiding wordt je aspirant lid van het NOG, de landelijke vakgroep voor de oogheelkunde. Op hun website vind je onder andere het kaderbesluit voor de opleiding, het regelement voor de jaarlijkse toetsen, handige richtlijnen en de congresagenda.

Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten

Als je na de studie geneeskunde een medische vervolgopleiding gaat volgen, moet je je als aios  inschrijven in het opleidingsregister van de RGS. Dit doe je via mijnRGS. Ook vind je hier alle informatie over de individualisering van de opleidingsduur.